Zeilen op laten meten

molenaar Als we nog niet overtuigd waren dan is het duidelijk geworden na de scheur in het grootzeil afgelopen Juli. Gelukkig dat Roelien zo bedreven is met de naaimachine dat we de rest van het seizoen met een noodreparatie door konden zeilen! Afgelopen dinsdag op naar Zeilmakerij Molenaar te Grou om nieuwe zeilen op te laten meten.

In het voorjaar mag de Coconot 3 een weekje bij hen voor de deur logeren en vertrekken we daar weer met een mooi nieuw grootzeil en een rolgenua. We kijken er nu al naar uit!

 

Samen met Roelien varen we via de Folkertseat in Earnewâld naar Grou. De regenpakken aan want de luchten voorspellen niet veel goeds. Uiteindelijk blijft het bij af en toe een beetje miezeren en een fikse bui als wij zitten te lunchen! Terug nemen we de route over het Pikmar, de Peanster Ie, de Wide Ie en Sitebuorster Ie naar de Grêft om vervolgens naar de Grutte Krite te varen. Via de Fokkesleat komen we dan weer in Warten terecht. Wat een rust op het water! De Alde Feanen gaan herfst en winter tegemoet!