Voorbereidingen . . .

Het weer klaart op. Dus moeten de nodige voorbereidingen voor het komend vaarseizoen gedaan worden.

De dag voor Koninginnedag is het in ieder geval droog. Buiten wel want in de kajuit een onaangename verrassing in de vorm van water … En aangezien Coconot3 op het droge staat en het in Friesland niet zulk hoog water is geweest, moet de regen de boosdoener zijn. Een nadere inspectie leert ons dat één van de kuip afvoeren lekt. Dus nieuwe klus, de huiddoorvoeren vervangen en nieuwe slangen monteren. Goed dat we Merwin bij ons hebben. Hij past iets beter in de bakskist dan Rob!

Tijdens ons vorige bezoek is de preekstoel losgehaald en opnieuw vastgezet. Vandaag staan de verhaalklammen, de bevestiging van de voorstag en de eerste twee scepters op het programma. Alles wordt losgehaald, schoongemaakt en met behulp van Sikaflex en nieuwe moeren en ringen weer teruggezet.

Een andere klus die voor dit voorjaar gepland staat is het vervangen van de plexiglas ruiten. Heel veel moertjes losdraaien dus en voorzichtig de oude ruit loshalen zodat deze als mal kunnen dienen voor de nieuwe ruiten.

Roelien heeft de afgelopen weken al veel vooronderzoek gedaan. Hoe gaan we de nieuwe ruit terugplaatsen, in de kit, met speciaal band of met neopreen als tussenlaag? Daarnaast doet de vraag zich voor of we Acrylaat of juist Polycarbonaat gaan gebruiken? En waar kunnen we de ruit laten zagen en vooral ook laten voorboren? Allemaal zaken die op de klussenpagina nader zullen worden toegelicht. In ieder geval gaat Coconot nog niet te water …

 

 

Een gedachte over “Voorbereidingen . . .

  1. De vermelde navis lutea is inmiddels in ons bezit en kan van de lijst af.

    Ps. Zeer leuke site en veel ervaring waar ik gebruik van kan maken.

    Groet
    Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.