Oceaan 22

“Zelden vergaarden jachten zoveel trofeeën in zo’n korte tijd als de Oceaans. In hun jonge bestaan zijn zij daarom nu al varende legendes geworden. De ontwerpen zijn van E.G. van de Stadt, een naam die borg staat voor snelheid, wendbaarheid en goede vaareigenschappen. En K+S Polyboats maakte van de Oceaans jachten van topkwaliteit, waarbij de ervaringen, opgedaan in vele wedstrijden, bij de productie werden toegepast.”

Aldus kunnen we lezen in de Oceaan brochure van K+S Polyboats.

Prestatie en Comfort

Een snel en wendbaar jacht dat avontuurlijke prestaties uitlokt. Maar ook veilig, comfortabel zeilen kan met een “Oceaan 22”.

In elk opzicht Compleet

Tuigage en beslag wijken slechts in details af van de uitrusting van de “Oceaan 25”. Ook de “Oceaan 22” is in standaarduitvoering wedstrijdklaar, hij is kortweg een toonbeeld van compleetheid.

Gerieflijke kajuit

De kajuit van de “Oceaan 22” biedt ruimte en comfort voor vier volwassenen. Een chemisch spoeltoilet, hang- en legkast, kajuitverlichting en een compleet kombuis behoren o.a. tot de standaardinventaris. De stahoogte bedraagt bij opgezet hefdak ca. 1.82 m.

Door en door veilig

De “Oceaan 22” is geheel dubbelschalig en bijzonder stijf van constructie. Diverse veiligheidsvoorzieningen maken de “Oceaan 22” tot een door en door veilig gezinsjacht. Vanzelfsprekend is hij zelfoprichtend en heeft ook hij een dubbeldraadse zeerailing. Ook op het gebied van veiligheid is de “Oceaan 22” compleet.

Technische gegevens

Omschrijving
Lengte 6,65 m
Breedte 2,37 m
Diepgang 1,10 m*
Doorvaarthoogte ca. 9,20 m
Gewicht ca. 1.250 / 1.350 kg
Ballast ca. 460 / 570 kg
Grootzeil 9,68 m2
Genua 15,18 m2
Fok 1 12,75 m2
Fok 2 9,10 m2
Stormfok 3,40 m2
Spinnaker 33,00 m2

* De diepgang betreft onze Oceaan 22 “Coconot 3” met vaste kiel.
Er zijn Oceaans 22 met een hefkiel en een diepgang van 0,65 of 0,75 m en met een vaste kiel met een diepgang van 1,10 m of 1,35 m gebouwd.

2 gedachten over “Oceaan 22

  1. Hallo,

    Heb een oceaan 22 gezien met een (zogezegd) vaste maar redelijk ondiepe kiel. De kiel is op het oog gezien ongeveer even diep als de zwaardkast van de uitvoering met hefkiel. De kiel is van onderen open wat mij de indruk geeft dat het hier om een schacht gaat waar nog een kantelbaar gedeelte bij hoort. Alleen, dat is er dus niet bij. De verkoper beweert dat dit gewoon het type uitvoering is, maar dat lijkt me vreemd. Waarom zou hij dan hol zijn vanbinnen. Geeft zo’n ondiepe (holle ?) kiel voldoende balast en weerstan dtegen het verlijeren enz … Kortom is dit een bestaand type met ok zeil eigenschappen of gaat het hier om een type met een hefkiel ? Weet iemand hier meer over ? Bedankt.Phi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.