Nieuwe ruiten

Eigenlijk had Coconot 3 al in de haven moeten liggen. Het weer zit dit voorjaar niet echt mee en het vervangen van de ruiten is wel een echt walklusje. Dan maar een paar weekjes uitstel vragen.

Klik hier voor het verslag “Ruiten vervangen”

Op hemelvaartsdag vertrekken we met zijn allen naar Wartena. De nieuw geplaatste huiddoorvoeren als zelflozer hebben hun werk goed gedaan. Toch weer water in de bakskist. Waar komt dat vandaan? Veelvuldig sproeien met de gieter geeft antwoord. De stootrand. De kit tussen dek en rand is gebarsten en doordat Roelien eerder de rand aan de onderzijde heeft afgekit kan het water daar niet meer weg. Wel tussen de schalen door naar binnen. Oude kit verwijderen en naad openkrabben dus.

Rob en Merwin concentreren zich op het aansluiten de nieuwe waterpomp het verleggen van de electra van de pomp naar de kraan, het monteren van nieuwe slangen en een schotdoorvoer van bakskist naar kajuit zodat het water niet meer zo de kajuit in kan stromen … Carly wast de romp en zet deze daarna in de was. En Roelien monteert de resterende kastjes in de kajuit. Wat een prachtig resultaat!

Na een lange dag vertrekken we weer richting Vogelenzang. De vrijdag ziet er qua weer nog goed uit. Prioriteit: ruiten vervangen! Rob & Roelien zijn voor deze klus samen. Het klaar maken van de sponning (verwijderen van oude silicone kit) is een geduldklusje. Ondertussen kit Roelien de stootlijst af. Hierdoor zal geen water meer de boot inkomen. Het vervangen van de stootlijst is een klus die voor volgend jaar op het programma staat. Raam 1 gaat er prima op en slaagt voor de regentest!

Dan is raam 2 aan de beurt. Langzaam verdwijnt het zonnetje en betrekt de lucht. De eerste regendruppels vallen . . .

Tussen de af en toe vallen de buitjes door wordt de laatste sponning schoon en vetvrij gemaakt. Even klaart het op. Genoeg voor Roelien om de celrubberband op de sponning aan te brengen en om snel de laatste ruit te plaatsen. 21 moertjes vast draaien, toch nog even een gietertest en Geslaagd! Onze doelstelling van vandaag is gehaald. Tegen 19.15 uur vertrekken we richting Vogelenzang. De boot klaar om te water te worden gelaten.

Bij ons volgende bezoek, nadat de boot is vervoerd, nog even de ruitafdichting testen en dan kunnen de sierdoppen erop en gaan we ons richten op een nieuw vaarseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.