Zeilen

Zeil

Roelien heeft, op een moment dat verder niemand thuis is, de zeilen uitgelegd en bekeken. Op verschillende plaatsen verdient het stikwerk enige reparatie. Eén zeiloog dient vervangen te worden en een stuk van het achterlijk van het grootzeil dient opnieuw gestikt te worden.

Met deze gegevens in de hand een zeilmakerij in de buurt gezocht. Na telefonisch contact zijn de mankementen gemaild en ontvingen we een keurige prijsopgave.

We besluiten de zeilen weg te brengen naar Remus Zeilmakerij te Zandvoort, een eenmanszaak, dus wel even van te voren checken of hij aanwezig is!

Binnen de afgesproken tijd en binnen het budget is alles uitgevoerd. Zijn constatering: “echt zeilen van een haven-boot! Je kunt er nog prima mee zeilen maar niet met windkracht 5 over het IJsselmeer”. 

Meer informatie over Remus Zeilmakerij: http://www.remuszeilmakerij.com/index.htm

Remus had gelijk. We konden er best nog een paar jaar plezier van hebben mits we ons maar niet op het grote water zouden begeven.

In 2015 (dus 4 jaar later …) ontstaat met een lekker windje een scheur in het grootzeil. Voor ons het signaal om echt iets aan de zeilen te laten doen. We kiezen ervoor om de Coconot te laten voorzien van een rolgenua en nieuw grootzeil. Dit alles wordt in het najaar van 2015 opgemeten door Molenaar te Grou. (http://www.zeilmakerijmolenaar.nl/)

IMG_3384_small

Komend voorjaar wordt alles geïnstalleerd!