Stootlijst

De stootlijst van de Coconot 3 moet vervangen worden. De lijst is van teakhout en zit op de schaal geschroefd. De schroefgaten zijn met houten proppen afgedicht. De houten lijst is ca 32 mm hoog en heeft aan de onderzijde een flens van ca 3 x 3  mm. 

Na het seizoen 2014 met een noodreparatie te hebben gevaren gaat de boot eind 2014 de loods in voor deze klus. Het verwijderen van de oude lijst, kitvrij maken en dichten van de schroefgaten nemen wij zelf ter hand. Aan de hand van de houtresten kunnen we een reconstructie maken van het profiel van de stootlijst. We maken deze keuze omdat we de Coconot zo origineel mogelijk willen houden. Voor het maken en plaatsen van de nieuwe teakhouten lijst is een professional ingehuurd. (www.simonvandermeer.nl)

IMG_2608_450x600De nieuwe stootlijst zit erop! Nu nog de proppen plaatsen en dankzij het uitstekende werk van Simon hebben we weer een mooie en functionele stootlijst op de Coconot.

 

3 gedachten over “Stootlijst

  1. Ben benieuwd wat jullie keuze gaat worden. Op mijn Oceaan 22 zit deze schuurlijst netjes en dik in de coelan lak. geeft een mooie glans en net iets meer bescherming. Echter, de stootlijst zelf is van teakhout. Een kale stootlijst zal echt niet zo maar rotten. is het geen optie om bijvoorbeeld bovenstaand stuk er uit te zagen en nieuw in te zetten?

  2. We gaan met Harry van de oceaanclub deze winter ook een stootlijst vervangen. Hij heeft dit bij een andere 22 ook gedaan en dat ziet er weer prachtig uit. (Je ziet geen verschil) Zal ik jullie op de hoogte houden?

    • Hi Jens,

      Wij zijn zeer geïnteresseerd in jullie ervaringen. En kunnen waarschijnlijk voor het plaatsen wel professionele hulp gebruiken …

Reacties zijn gesloten.