Interieur 2

DSC04037In de kajuit is achter de banken vinyl geplakt. In de loop der jaren is dit gedeeltelijk los gekomen en aan de randen zijn lelijke lijmresten zichtbaar. Lijmen we het opnieuw vast of verwijderen we dit gedateerde vinyl? Helaas is de destijds gebruikte lijm vervangen door moderne versies die niet op de oude lijmresten zijn te gebruiken.

 

 

DSC04036

Toch maar eens proberen hoe het wordt als we het vinyl verwijderen. Een eerste test in de punt levert al een prachtig resultaat op. Daarom hebben we besloten al het vinyl te verwijderen.
Door het vinyl langzaam los te trekken komt het heel van de romp af. Er blijft een lelijke lijmlaag over.
DSC04038

 

Deze wordt in eerste instantie voorzichtig met een plamuurmes te lijf gegaan. (Pas op dat je de gelcoat niet beschadigd!) Nadat de ergste lijm is verwijderd wordt het restant te lijf gegaan met een oplosmiddel (Polyservice M.P. reiniger)

 

DSC04041

 

Door het middel langzaam te laten inweken en telkens een nieuw schoon gedeelte van een (badstof) doek te gebruiken lossen de oude lijmlagen op en komt er een prachtige gelcoat tevoorschijn!

DSC04080

 

 

Als deze gelcoat vervolgens gecleanerd en in de was staat lijkt het wel een nieuw interieur! (Met dank aan de energie die Roelien erin heeft gestopt!)

DSC04046

Tenslotte hebben we ook de gasleiding verwijderd. Zoals de gastank in de Oceaan 22 is gepositioneerd, is al lang niet meer toegestaan. Immers een gastank hoort opgeslagen te worden in een naar de buitenlucht geventileerde gasbun. Daarbij dient (voor de verzekering) de hele installatie om de drie jaar door een installateur te worden gekeurd. Wij hebben ervoor gekozen om de installatie te verwijderen en een los Camping Gaz (Bistro 300 Stopgaz) stelletje aan boord te zetten. Deze is voorzien van een Stopgaz functie waardoor er geen gas kan lekken alsmede een piëzo ontsteking. Dit kookt een stuk sneller dan een Origo spiritus toestel.

Een gedachte over “Interieur 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.