Huiddoorvoeren kuip vervangen

De kuip is zelflozend. Twee huiddoorvoeren lopen van de kuip naar de bakskist en deze worden dmv een slang kruislings verbonden met de doorvoeren van bakskist door de spiegel.

Eén van de doorvoeren vertoond duidelijk sporen van lekkage. De oude slangen zijn erg verhard maar ook de doorvoeren zelf zijn in de loop der jaren hard geworden. We besluiten alles te vervangen. De zoektocht naar een vervangende huiddoorvoer kan beginnen. Diverse catalogi worden doorgespit maar een gelijkwaardig exemplaar treffen we niet aan.
Skin Fittings With TailsTru Design levert een type (90434 Skin Fitting with Tail 38mm 1 ½” BSP White) dat qua flens en diameter overeenkomt. Alleen de lengte van het schroefdraad is veel korter als die van de oude. Geen probleem: We komen toch niet aan de maximale doorvoermaat van 30 mm waarin de doorvoer geplaatst mag worden.

Via Klaas Mulder in Zaandam worden de vier doorvoeren besteld en schaffen we nieuwe Vetus slangen met RVS wapening aan. Na het verwijderen van de oude siliconenkit worden de nieuwe huiddoorvoeren met Sikaflex gemonteerd. Een perfect klusje voor een niet al te grote hulp. Want alles moet in de bakskist plaats vinden! Een stukje hulpgereedschap, gemaakt van draadeind met twee plaatjes metaal dient om de grote maat moeren vast te kunnen draaien.