Juli 2012, de eerste trip van het seizoen

Al weekeinden lang laat het weer te wensen over. Maar voor de laatste zaterdag van  juni wordt eindelijk redelijk weer voorpeld. Nog maar snel een weekeindje pakken en de laatste klussen doen.

Samen met Merwin komen we klokslag 16.00 uur bij Bert de Jong in Grou aan om de motor van de rubberboot af te leveren voor een servicebeurt. Daarna door naar de haven. De vlag uit en de andere vlaggen worden in top gehesen. Coconot 3 ziet er weer bewoond uit. Op zondag morgen nadat Merwin een nacht nauwelijks geslagen heeft wegens gesnurk dichtbij (kan niet van zijn vader zijn geweest 😉 ) halen we Carly op bij het station van Grou. Dan wordt de nieuwe dekstekker gemonteerd en de watertank gevuld. Ook de motor wordt aangesloten en gestart. Alles werkt. We hebben (top) licht, water en een lopende motor. Dus tijd om een tochtje te maken. De wind is inmidels aangewakkerd tot windkracht 5. We gaan daarom maar even motorren. Bij het achteruit de box varen woredn we direct om geblazen. De motor trekt het niet. Dan maar een bocht vooruit. Zo komen we de haven uit.

Zoals bijgaande foto laat zien kan je ook alleen op de mast al een beetje schuin gaan! Met een flink windje vanopzij varen we naar Earnewâld. Daar zien we naast de Pricenhof een hele mooie nieuwe haven.

We varen door naar het Earnewâldster wiid en maken daar een rondje. De wind trekt verder aan en geeft geregeld een kracht 6 op de meter. Zo komen we bij de box aan. Carly mist net de meerpaal vanaf de punt. Hierdoor krijgt de wind wat vat op ed boot. Te snel komen we aanvaren maar mer vereende krachten weten Merwin en Rob de boot optijd te stoppen. Wel worden we opzij geblazen. Door een extra lijnte van stuurboord achter naar voor te leggen kan de boot netjes op zijn plaats worden gelegd. Direct zien we dat de stuurboord voor landvast op 1 stren door is. Maar een extra lijntje laten liggen. Er is dus weer nieuw werk aan de winkel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.