Eerste kennismaking

Op donderdag 30 september 2010 ontmoeten we de op dat moment nog eigenaren van de Coconot 3 op hun thuishaven “Zaadnoordijk” te Uitgeest (NH).

Net zoals tijdens de vorige twee ontmoetingen zijn zij ver voor het afgesproken tijdstip aanwezig. Keurig conform afspraak worden de formaliteiten afgewikkeld.
Met een ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst (m.b.t. mogelijke schade aan het onderwaterschip) is Conconot 3 in ons bezit!

Donderdag ‘s avonds en vrijdags heeft het behoorlijk geregend. Dat hebben we de zaterdag daarop gemerkt! In de kajuit troffen we behoorlijke plassen aan.
Een onaangename en onverwachte verrassing. Temeer daar de vorige eigenaar had aangegeven het vluchtluik opnieuw gekit te hebben waarmee de lekkage gestopt zou zijn.
(Tijdens de inspectie hadden we wel gezien dat er lekkage was geweest, maar tijdens onze bezoeken was de boot schoon en droog!)

De zondag daarop was het weer goed en brachten we wederom een bezoek aan de boot. Nu samen met Petra & Wouter. Ondanks de straffe wind (binnen door de buurman geschat op windkracht 6) wilden we een stukje (op de motor) varen. Dat werd een ervaring op zich! De motor bleek constant af te slaan. Stationair lopen was er niet bij. En achteruit bleek er bijna geen gang in de boot te krijgen te zijn. Met de support van allen aan boord en de medewerking van de buurman zijn we na een kort rondje over het Uitgeester meer weer veilig in de box teruggekeerd. De motor (zou laatste beurt in 2009 gehad moeten hebben) blijkt een aandachtspunt te zijn.

Komende zaterdag het vervolg, dan gaat de mast eraf.

2 gedachten over “Eerste kennismaking

 1. Jullie hebben hopelijk de grens niet te ver verlegd.
  Wel weer leuk een nieuwe boot.
  We hebben nog een mooie luifel in de auto liggen, stevig zeil, iets voor jullie?

  Groetje Wim en Ans

 2. Hoi Rob,

  Bij een oceaan van die leeftijd lekt het niet alleen langs het vluchtluik. Ook bij de scepters, genuarails, hoofdwant, ramen en kikkers gaat het lekken. Er is maar een remedie: alles los, kitten en weer vast zetten.

  Succes,

  Jens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.