Een Oceaan is pas een Oceaan als er Oceaan op staat!

Deze diashow vereist JavaScript.

Al heel lang leefde de wens om onze Oceaan 22, te voorzien van een merk/type sticker. Natuurlijk hebben we onder zeil wel de bekende O in het zeil, maar ook zonder zeil is het naar ons idee leuk om het type zichtbaar te maken.

Een winter vol van onderzoek ging aan het vervaardigen van de typestickers vooraf. Van diverse Oceaans heeft Roelien de restanten van de sticker gefotografeerd en op een calco overgetrokken. Dit vormde het materiaal waar mee zij uiteindelijk het lettertype heeft gedigitaliseerd.

Toen dat eenmaal gerealiseerd was, zijn de type stickers gesneden uit zwart zelfklevend folie en voorzien van zogenaamde applicatie tape om het aanbrengen te vereenvoudigen.

Bij onze Oceaan liep een rode lijn door op de plaats waar ooit de type sticker gezeten moest hebben. Wij besloten de rode lijn te onderbreken voor de nieuwe typesticker. En toen kwam er als verrassing een afdruk van de oude typesticker tevoorschijn! Dit betekende wel veel polijsten om de oude “moet” weg te werken zodat er weer een egaal oppervlak ontstond voor de nieuwe sticker. Maar na noeste arbeid van Roelien, mag het resultaat er zijn!

De Stickers voor de Oceaan 25 en Oceaan 22 zijn via de Oceaanclub verkrijgbaar. (http://www.oceaanclub.com/)

Voor de Oceaan 18 zijn wij nog op zoek naar goede foto’s van de type sticker. Ook al is deze deels vergaan, als de contour zichtbaar is dan kunnen we er genoeg uithalen. Indien mogelijk graag zoveel mogelijk recht van voren gefotografeerd!

Een gedachte over “Een Oceaan is pas een Oceaan als er Oceaan op staat!

  1. Dat ziet er strak uit!
    Mag ik vragen waarmee jullie de oude sticker weggepolijst hebben? Ik heb ook nog lelijke restjes van de oude naamsticker die ik wil verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.