Dekbeslag

Zaterdag staat in het teken van het aanbrengen van de laatste laag primer op het onderwaterschip. Bart van de firma Vrolijk meldt zich om de nieuwe motorsteun te monteren en Roelien zet nog wat delen in de was. Bart brengt ‘s morgens ook minder goed nieuws. De firma Vrolijk heeft zich vergist bij het maken van de offerte voor het ombouwen van onze motor zodat deze afstand bediend wordt. Een vergissing in ons nadeel van een kleine € 300,–. Dus we gaan nog even niet langs start. Eerst maar even verder kijken of we met deze bedragen de ombouw wel willen uitvoeren . . .

Voor de zondag was mooi weer voorspeld. Dus een uitgelezen dag om het onderwaterschip te voorzien van de eerste laag antifouling. Niets blijkt minder waar. Pas in de middag vertrekken we naar Uitgeest. Daar aangekomen blijkt de boot te nat te zijn. Van schilderen komt niets. Wel pakken we de gelegenheid om dekbeslag te demonteren. Eerst de val lieren. Hierbij sneuvelt helaas (natuurlijk nadat ik door Roelien gewaarschuwd was) een kunsstof huls die om de spindel zit. En nu maar hopen of die voor de merkloze lier nog ergens verkrijgbaar is . . ?

Ook de genuarail levert problemen op. Met veel moeite krijgen we de bakboord rail los. Die aan stuurboord blijft op 1 moer hangen. Eerst beter gereedschap meenemen en dan nogmaals proberen. Van beide rails zitten de stoppers zo vast dat we niet bij de schroeven onedr de stoppers kunnen komen. Dat wordt thuis nog een leuk klusje . . .

Een gedachte over “Dekbeslag

  1. Goedendag,

    Ik was uw verslag aan het lezen en las dat u problemen had na demontage van een van de lieren van uw oceaan 22. Nu heb ik toevallig nog zo’n lier op de vliering liggen. Ik heb zelf ook een oceaan 22 en heb daar de lieren van vervangen.

    Als u belangstelling heeft in de lier dan kunt u mij mailen.

    Met vreindelijke groet,

    Hille Went

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.